2012. március 10., szombat

Alap futáshoz

Szuper kis CIKK azoknak, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy elkezdjenek futni. Teljesen kezdő szint, de annak nagyon hasznos. Azért arra kitérhetett volna, hogy ha másra nem is, de egy jó futócipőre nagyon hamar szükség van, mert ennek hiányában elég csúnya dolgok történhetnek.

3 megjegyzés:

  1. Khm...
    1. "Nem lehet belehalni (vagy legalábbis kicsi az esély rá)
    Igen, előfordult már hirtelen szívhalál futóknál is. Az ilyen eseteket felkapja a média, de valójában nagyon ritkák"

    NEM INNEN ALAKULT KI A MARATONI FUTÁS??? TUDTOMMAL SZEGÉNY FRÁTER HOLTAN ESETT ÖSSZE!

    2. Nincs szükség több szénhidrátra: nekem segít, ha előtte rendesen eszek, és ha nincs szükség több szénhidrátra, miért ébredek másnap hajnali 3-kor kopogó szemekkel???? Pont erről írtam a múltkor, ha valaki nem eszik, nem fog tudni hosszan futni... miből nyerné az energiáját? Azt ne mondja bárki, hogy a zsírraktáraiból, mert dobok egy hátast...

    Túl sok gyakorlati tanácsot tényleg nem ad, inkább érdekesség a futás világából.

    Olyan jól esett a csütörtöki futásom! De én nem mennék ki minden nap. Másnap és harmadnap is érzem, hogy a lábszáraimnak pihenniük kell.

    VálaszTörlés
  2. Jól fel is kapta a média azt a görögöt :))))))

    VálaszTörlés
  3. 1. De az az első futó nem készült a futására hosszú hónapokig...most, hogy októberben maratonra készülök, még mindig elképzelhetetlen számomra lefutni egy ilyen iszonyatos távot... akkor az a szegény fickó mit érezhetett? Szerintem ő azért nem tipikus hirtelen szívhalálos eset... :)

    2. A sporttól éhes lesz az ember, de ha a kezdő futó ledöcög 1-2-3 kilométert és aztán a friss levegőn jól megéhezve bedönt magába egy jókora adag plussz tésztát, sütit, bárakármit, nem biztos, hogy kalóriadeficittel zárja a napot. (Furcsa egyébként, mert nálam ez máshogy van. Ha eljutok futni, onnan minden szuper, mert kardio után már nem kívánok enni. Bezzeg súlyzós után!)

    3. Kezdő futó tényleg ne menjen ki minden nap, de még a középhaladó is óvatosan, fokozatosan növelve az adagot. Nekem két évembe telt, hogy heti 5-6 nap menjek futni, de még mindig megkínozza az ízületeimet. Pont ezért gondolom, hogy egy jó futócipő nagyon sokat segít elviselni a terhelést, szerintem erre még egy kezdőnek is mindenképpen érdemes beruházni azután, hogy eldőlt, hogy tényleg ki fog járni.

    VálaszTörlés